Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
psot
|
Wysłany: Wto Sie 01, 2017 08:47 Temat postu: szybkie odchudzanie nie musi być ściemą - blog o sylwetce |
|
|
Szybkie odchudzanie to cel do którego dążyło wielu z nas.
Niektórzy – może właśnie Ty – obrali ten cel teraz i chcą zgubić kilka kilogramów. To wcale nie musi być ściema. Ale istnieje kilka zasad, którymi warto się kierować jeśli myślimy o szczupłej, estetycznej sylwetce. Pierwsza zasada, aby trwałe oraz szybkie odchudzanie było możliwe: jedz więcej.
Głodówki i jedzenie mniejszej ilości pokarmu przy zwiększaniu aktywności fizycznej wcale nie muszą być skuteczne. Wręcz przeciwnie, często utrudniają spalanie tłuszczu. Najczęściej okazuje się, że jedząc zgodnie z wyliczonym zapotrzebowaniem kalorycznym spożywamy o wiele więcej pokarmu w ciągu dnia niż miało to miejsce do tej pory. Co najważniejsze, ułatwia nam to utratę kilogramów. Nasi przodkowie nie mieli łatwo z jedzeniem i musieli polować. Dostępność pożywienia była bardzo zróżnicowana. Zatem organizm włączał tryb magazynowania na później, gdy posiłki były małe i nieregularne. Efektem tego było gromadzenie tkanki tłuszczowej. Natomiast dbając o pokrycie zapotrzebowania na kalorie pokazujemy mu i dajemy sygnał, że nie musi magazynować, bo dostęp do pożywienia jest wystarczający. Jesteśmy w stanie pokryć potrzeby organizmu! To tylko jedna ze sztandarowych zasad odchudzania… Więcej na www.MojeCialo.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Sie 01, 2017 08:47 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Olaf2
|
Wysłany: Wto Sie 01, 2017 21:35 Temat postu: |
|
|
ja preferuję naturalne sposoby czyli diety i treningi. . Oprócz dobrej diety noszę bieliznę korygującą. Ja kupiłam taką z http://www.orirose.pl i powiem szczerze, że na prawdę pomaga. Miałam wcześniej kilka innych ale za bardzo uciskały brzuch osłabiając jego mięśnie i niszczyły się po kilku praniach. Ten materiał z orirose jest miękki , wygodny w noszeniu . |
|
Powrót do góry |
|
 |
KaskaMazurek
|
Wysłany: Pią Paź 02, 2020 22:33 Temat postu: |
|
|
Ja myślę, że do odchudzania trzeba podejść z głową i nic nei robić na wariackich papierach. Najlepie żey dietę i kaloryczność diety oszacował dietetyk a następnie można wykupić sobie dietę pudełkową - https://dietly.pl/catering-dietetyczny-firma/miodmalina To wygodna opcja, |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Paź 02, 2020 22:33 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |