Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kimi
|
Wysłany: Sob Paź 12, 2019 15:38 Temat postu: odpowiedni materac |
|
|
Czy wiecie w jaki sposób powinnam dobrać dla siebie materac? Nie wiem w sumie czy lubię twarde, czy miękkie, wiem tylko że chce mieć taki większy jak w łóżku sypialnianym  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Paź 12, 2019 15:38 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tigita
|
Wysłany: Pon Paź 14, 2019 15:56 Temat postu: |
|
|
Również jestem ciekawa co możecie doradzić w tej kwestii. Czekam na jakieś podpowiedzi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
lenka
|
Wysłany: Czw Paź 17, 2019 16:40 Temat postu: |
|
|
Odpowiedni materac to indywidualna sprawa każdego znasz. Mi np. podoba się ten https://senpo.pl/materac-barcelona/ . Ma dobre podparcie ciała podczas snu i niweluje bóle kręgosłupa. Jak nie wiecie jaki materac wybrac na siebie to na tej stronie znajdziecie tez poradnik. |
|
Powrót do góry |
|
 |
miro22
|
Wysłany: Czw Paź 24, 2019 16:51 Temat postu: Re: odpowiedni materac |
|
|
Kimi napisał: | Czy wiecie w jaki sposób powinnam dobrać dla siebie materac? Nie wiem w sumie czy lubię twarde, czy miękkie, wiem tylko że chce mieć taki większy jak w łóżku sypialnianym  | Ja Ci mogę polecić krolmateracy.pl ,mają bardzo bogaty asortyment, materace są miękkie i twarde, ale to Ty musisz określić swoje preferencje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kimi
|
|
Powrót do góry |
|
 |
miro22
|
Wysłany: Pon Paź 28, 2019 10:55 Temat postu: |
|
|
O widzisz fajna opcja, szczególnie dla sypialni, które mają niewymiarowe powierzchnie, a kołdrę też dokupujesz do kompletu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kimi
|
Wysłany: Pon Paź 28, 2019 10:59 Temat postu: |
|
|
Tak myślę, że zamówię również kołdrę i pościele. Nie lubię rozdrabniać się w zakupach, jak znalazłam już ten krolmateracy i są okej, to tutaj zrobie już full zakupów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marlot
|
Wysłany: Pon Paź 28, 2019 13:30 Temat postu: |
|
|
Jeżeli nie wiesz, jaki materac lubisz, pozostaje jedynie wybrać się do sklepu i "poleżeć" na różnych materacach.
|
 |
Melka89
|
Wysłany: Czw Lis 14, 2019 20:16 Temat postu: |
|
|
Długo myślałam nad tym jaki materac kupić, ale chyba materac kieszeniowy tego typu https://zeusmeble.pl/materace/kieszeniowe/ będzie odpowiedni. Co sądzicie? Czytałam ostatnio, że dobrze wpływa on na układ krążeniowy, redukuje napięcie mięśni, a także niweluje ból kręgosłupa. Także wydaje mi się, że taki materac jest naprawdę dobry. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tereskao
|
Wysłany: Czw Lis 21, 2019 18:09 Temat postu: |
|
|
Ja swój sypialniany materac zamówiłam tutaj https://studiomaterace.pl/materac-140x200 i jestem z niego zadowolona. Dobrałam go pod siebie, wybrałam lateksowy czyli taki który dobrze dostosowuje się do kształtu ciała. I dzięki temu nie mam już bólów kręgosłupa, przy poprzednim materacu zawsze po wstaniu był problem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirat
|
Wysłany: Pon Sty 06, 2020 14:12 Temat postu: |
|
|
Marlot napisał: | Jeżeli nie wiesz, jaki materac lubisz, pozostaje jedynie wybrać się do sklepu i "poleżeć" na różnych materacach. |
Można i w ten sposób . Ja natomiast postawiłem ostatnio na materace na wymiar https://godre.pl/Materace-na-wymiar/Materac-140x200-cm-do-lozka-do-spania . Wybór okazał się być "strzałem w dziesiątkę" ponieważ taki materac można dopasować pod wieloma względami do własnych preferencji. Dostosowanie m.in. do mojej masy ciała sprawiło, że materac ma odpowiednią twardość i przez to zapewnia mi maksymalny komfort podczas każdego wypoczynku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
elcia
|
Wysłany: Czw Sty 16, 2020 15:08 Temat postu: |
|
|
materac nie powinien być zbyt miękki, im twardszy tym lepszy ale na tyle twardy by nadal pozostawał wygodny. I jak się chcecie dobrze wysypiać i szybko zasypiać to w opaski na oczy warto zainwestować. W sieci bez problemu można kupić, praktycznie nie czuć ich jak się założy, nie przemieszczają się w nocy a naprawdę poprawiają jakość snu, pozwalają mocniej się wyciszyć, uspokoić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
czerwony_kapturek
|
Wysłany: Pią Sty 31, 2020 15:04 Temat postu: |
|
|
Zanim trafiłam na dyżur ortopedyczny Warszawa z ostrym bólem kręgosłupa nie dbałam o materace, poduszki, czy prawidłową postawę, dzisiaj wiem, że to jest niezmiernie ważne, dlatego dbajcie o siebie i wybierajcie najlepsze rzeczy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mpire
|
Wysłany: Wto Lut 18, 2020 18:23 Temat postu: |
|
|
Jeśli o mnie chodzi to materac swój kupiłem w sklepie stacjonarnym, długo wybierałem taki który będzie wygodny dla mojego bolącego kręgosłupa. Ostatecznie wybór padł na materac kokosowy od producenta https://materacyk.pl/ i chwalę go sobie, a mam już długo. Więc polecam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ela90
|
Wysłany: Pią Maj 15, 2020 15:37 Temat postu: |
|
|
Materac najlepiej wybrać w sklepie stacjonarnym. Można go dotknąć i zobaczyć czy materiał i sprężystość nam odpowiada. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Maj 15, 2020 15:37 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |